Monday, October 18, 2010

Lahirnya sebuah blog... n secebis kisah hidup part 1..

18 Oct 2010... Tarikh keramat sbab ni r tarikh aku wat blog ni... Sbenarnya memg da lme buat.. Tp skunk bru r dpt hidayah nk tlis posting pertama...hehe..

So this is my very 1st blog.. i hope u guys bare with me k...hehe.. sdikit info pasal aku..
aku ni mixed blood.. dalam kturunan aku ad darah melayu,jawa,banjar,mamak and sdikit chinese.. gila unique kn?haha.. so law org tnye u malay ke? aku pon xtaw ape jwapan nk jwab soalan 2...

aku lahir tawon 1990.. in HKL... mak aku org kl and bpak aku org jhor... bpak aku chegu n mak aku bekas nurse... time lpas kawen dyowg stay kl smpi umo aku jejak 5 tawon.. lpas aku 5 bapak aku minx transfer kt jhor coz snang nk jge nenek aku blah bpak... so aku pon stay kt jhor time umur 5 tawon sblom dihantar ke kl ntok tadika kt sne ngn grandparent aku when i was 6 y.o.....

stawon gak r aku jd cucu atok n nenek...haha.. dr kecik aku manje ngan dyorg n smpi la ni pon aku nk dkat ngn dyowg.. dalam mindset aku da ade setting dah.. hardcore mcmne pon kesyaitanan aku law dyowg tgor mst aku jd slow.. tnpe melawan...hehe.. aku judge diri aku sbg seorang yg pendiam,bley nk dgar aku byk ckap tp kne rapat dulu r... aku ni agak kurang ajar,depends kt keadaan n aku ni law sound orang ske berkias,tp tepat kt batang idong orang 2...

ade byk ag pasal diri aku yg aku nk cte.. tp biar r aku cite secara berperingkat,diselangi post2 lain yg berlainan genre.. sorry no pic,x sempat nak scan gambar2 aku time kecik dlu...hehe..
insyaallah law sempat nt aku post r gmbr2 aku time kcik k.... adios....

5 comments:

  1. mang btl..mlt cm pe..ahahaha!!tp syiok lyn ko..ak bsykur dpt knl ko mel..byk ilmu yg ak dpt..ssh sme2 sng sme..ko lpe prnsip hdop ko ble dgn mbe 2..

    ReplyDelete
  2. thanks kyle...
    knal ko pon mcm 1 rahmat gak bg aku....hehe

    ReplyDelete
  3. where is ur new entry??.. lme nyer x update ^^,

    ReplyDelete